peisaj | câmp
Buzescu | Teleorman

ID: 359
Categorie: peisaj
Tip:
Localitate: Buzescu
SIRUTA: 152341
UAT: BUZESCU
Tip UAT: comună
Județ: TELEORMAN
Descriere: În aceste fotografii este vizibil colțul de nord-vest a localitățiii Buzescu și pădurea din apropierea acesteia.
Schimbări de peisaj: Comparând harta Wallachia, cu harta Topografică din 1974, ediția 2 și Ortofotoplanul 2013-2016 observăm că s-a intervenit asupra peisajului prin construirea unei autostrăzi în partea de nord și care continuă ocolind pădurea din partea de nord-vest a localității. La nivelul solului sunt încă vizibile urmele unei zone cu acumulări de apă dar care a secat. În partea de vest a localității existau două bălți marcate pe harta Topografică, însă acestea au secat, iar în locul acestora a fost extinsă locuirea, prin construcția de noi locuințe. În ceea ce privește schimbările naturale, acestea pot fi vizibile asupra râului Vedea care pare să aibă un debit mai mare și care și-a modificat cursul de-a lungul timpului.
Data zborului: 4/24/2012
Tip imagine: fotografie oblică
Tip utilizare teren: Zone complex cultivate
Geomorfologie: Câmpia Urluiului
Regiune istorică/geografică: Muntenia
Arie protejată: Râul Vedea
Regiune de dezvoltare: Sud-Muntenia
Sursă cartografică: Harta Topografică Militară 1:25000 ediția a II-a 1974, Ortofotoplan 2013-2016, Imagini satelitare Google Earth, A Doua Ridicare Topografică a Imperiului Habsburgic